Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat: 140 g smântână, 7 g sare, 6 g drojdie uscată, 700 g făină, 200 ml lapte, 100 g unt, 100 g zahăr

Ingrediente pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci, 2 ouă, 200 g zahăr

Ingrediente pentru sos: 400 ml smântână, 2 ouă, 2 linguri zahăr

Mod de preparare: Pentru început, încălzim laptele. Adăugăm drojdia și amestecăm. Turnăm compoziția într-un bol și adăugăm 2 linguri de zahăr și 5 linguri de făină.

Amestecăm cu ajutorul unui mixer până la omogenizare. Treptat, adăugăm făina, sarea și zahărul. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm untul și smântâna.

Acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la crescut. Într-un bol separat, amestecăm brânza cu oul, până la omogenizare.

Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm umplutura și formăm rulada.

Cu ajutorul unui cuțit, tăiem melcușorii. Așezăm melcușorii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Îi tapetăm cu un ou bătut și îi coacem la temperatura de 200 de grade, până se rumenesc frumos. După ce s-au copt, tapetăm melcușorii cu smântână amestecată cu zahăr.

Distribuie pe: