Puiul este unul dintre cele mai frecvente alimente de pe masa. Este ieftin si contine proteine esentiale pentru sanatatea noastra.

Exista multe retete pentru prepararea puiului – il puteti gati in supa, il prajiti si il puteti coace.

Cu toate acestea, puiul cumparat din magazin, dupa cum stim cu totii, contine multe antibiotice si hormoni de crestere care nu sunt buni pentru corpul nostru.

De aceea este foarte important sa stiti cum sa eliminati aceste substante din carnea de pasare. Ideea este ca nu puteti scapa 100% de acesti aditivi, dar puteti elimina majoritatea acestora.

Doua moduri de a curata carnea de pui

Folositi una dintre urmatoarele metode atunci cand cumparati pui din magazin.

Metoda 1:

Cand gatiti pui cumparat din magazin, nu utilizati prima apa dupa ce a fiert.

Faptul este ca, in timpul primei fierberi, peste 80% din substantele toxice din carne intra in apa. Daca nu doriti sa va imbolnaviti, atunci aruncati prima apa.

Cum gatiti supa potrivita de pui:

1. Ia puiul. Clateste puiul cu putina apa si puneti-l intr-o oala cu apa la fiert.

2. Asteptati sa fiarba apa si lasati puiul sa stea inca 15-20 de minute.

3. Scoateti puiul, clatiti-l bine, puneti-l intr-o oala curata si acoperiti-l cu apa. Asteptati sa fiarba din nou.

Metoda 2:

Vrei pui prajit? Ei bine, atunci trebuie sa actionezi diferit.

1. Deschideti interiorul si clatiti bine puiul, deoarece aici se acumuleaza substante nocive.

2. Se recomanda indepartarea pielii, deoarece poate acumula hormoni de crestere care se aplica pe pielea puilor.

3. O optiune mai eficienta este sa fierbeti puiul timp de 10 minute, sa scurgeti apa si sa prajiti apoi puiul. . Astfel, vor exista mult mai putini hormoni in pasare.

Distribuie pe: