Tot mai mulți oameni se confruntă astăzi cu problema nivelului ridicat al glicemiei. Glicemia ridicată otrăvește corpul, deteriorând țesuturile inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și sistemului nervos.

Desigur, atunci când boala capătă o formă cronică, e necesară o schimbare a dietei. Dar dacă testele au confirmat o abatere nesemnificativă de la normă, merită să ne gândim cum să scădem nivelul zahărului din sânge și-l ținem sub control.

Un ajutor neprețuit în această materie poate fi oferit de rețete dovedite de-a lungul secolelor de medicina tradițională.

1. Ceapă fiartă

Nu degeaba oamenii spun că ceapa ajută la șapte afecțiuni. Puțină lume știe însă că nu numai ceapa proaspătă este utilă pentru scăderea nivelului de zahăr, ci și decoctul acesteia!

INGREDIENTE:
3 kg de ceapă
250 ml apă clocotită

Împărțiți ceapa întreagă în aproximativ 10 părți egale (o parte pe zi a cursului). Dimineața, tocați 1 parte din ceapă în bucăți mai mici. Se transferă într-o oală de email și se acoperă cu apă. Se fierbe 8-10 minute. Se ia de pe foc și se strecoară.

Aruncați ceapa și împărțiți lichidul în 3 părți și beți de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Repetați aceeași succesiune de acțiuni timp de 10 zile. Faceți o pauză de câteva luni înainte de a repeta cursul.

2. Ou fiert și oțet

Această rețetă vă permite să reduceți nivelul zahărului fără a utiliza medicamente scumpe și să vă îmbunătățiți bunăstarea. Repetați procedura timp de 10 zile și veți uita de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Vei avea nevoie de oțet și un ou. Se fierbe oul, să fie tare (de preferință seara). Curățați-l și găuriți-l cu o furculiță de mai multe ori. Se toarnă oțetul într-un castron adânc și se pune oul acolo. Oțetul ar trebui să acopere întregul ou. Lăsați peste noapte. Mănâncă un ou dimineața și bea un pahar de apă la temperatura camerei.

3. Apă de mărar

Această băutură miraculoasă vă va ajuta să pierdeți în greutate și să reduceți glicemia. Apa de mărar poate fi considerată o excelentă prevenire a diabetului! Vei avea nevoie de 1 lingură de semințe de mărar, 1 litru de apă clocotită.

Se toarnă apă clocotită peste semințele de mărar și se lasă să se infuzeze într-un termos timp de o oră. Dacă nu aveți termos, puteți închide borcanul cu un capac din nailon, îl înfășurați în folie și îl așezați într-o pungă de plastic.

Se strecoară băutura după o oră. Beți 2 pahare pe zi: 1 pahar dimineața, 1 seara.
În caz de balonare și colici, puteți crește doza de băut la 3-4 pahare pe zi.

4. Semințe de dovleac, scorțișoară și curmale

Unul dintre alimentele care pot reduce nivelul zahărului din sânge sunt semințele de dovleac. Conțin atâtea substanțe utile!

INGREDIENTE
150 g semințe de dovleac decojite
apă
1/2 linguriță scorțișoară (pentru aromă)
4-5 curmale

Înmuiați semințele în apă timp de 8 ore. Scurgeți și așezați semințele într-un blender. Adăugați 4 linguri de apă și bateți totul bine. Treceți amestecul prin pânză de brânză. Adăugați curmale tocate și scorțișoară, apoi amestecați din nou.

Se toarnă laptele de dovleac rezultat într-un borcan de sticlă și se păstrează la frigider.
Această băutură trebuie consumată 100 de grame pe zi pe stomacul gol cu ​​o jumătate de oră înainte de mese. Trebuie băut cu o pauză de 4 zile (bem timp de 4 zile, apoi luăm o pauză timp de 4 zile).

Distribuie pe: