Pentru a iesi invingator, pregateste-te serios sa-i infrunti! Virusurile sunt atat de mici incat nu pot fi vazute cu un microscop obisnuit. Acestea sunt capabile sa se inmulteasca in detrimentul celulelor corpului in care patrund.

Care ar trebui sa fie masurile preventive impotriva gripei si virusurilor

Cea mai eficienta protectie impotriva virusurilor este vaccinarea. Dar daca nu a functionat la timp sau aveti contraindicatii, puteti recurge la alte metode.

Evitati locurile aglomerate – Medicii au calculat ca un pacient cu gripa infecteaza in medie 5 persoane. Prin urmare, incercati sa nu fiti aproape de cineva care stranuta si tuseste. Daca acest lucru nu este posibil, purtati o masca medicala.

Purtati-o astfel incat sa va acopere complet nasul si gura si sa fie bine fixata. Incercati sa nu atingeti masca inutil, iar daca o atingeti sau o scoateti, spalati-va bine mainile. Unele modele pot fi utilizate timp de 4 sau chiar 6 ore. Dar, de regula, o masca obisnuita este purtata timp de aproximativ 2 ore.

Incercati sa nu stati foarte mult in frig! Plimbarile sunt foarte utile, dar este important sa va imbracati calduros pentru a nu ingheta. In caz contrar, imunitatea se va slabi si deveniti vulnerabili la infectie.

Distribuie pe: