Praful, celulele moarte, transpiratia … multi factori pot afecta calitatea asternutului. Pe langa crearea unui mediu propice proliferarii acarienilor responsabili de alergii, astm sau probleme ale pielii, acestea provoaca si aparitia unor pete inestetice galbui.

Din fericire, exista cateva sfaturi infailibile pentru a va albi pernele si saltelele fara a fi nevoie sa folositi inalbitor.

Cum sa albiti pernele ingalbenite?

Aveti nevoie de: Sucul a 5 lamai, 250 ml peroxid de hidrogen, 200 de grame de detergent, 125 de grame de cristale de borax sau soda, 200 de grame de detergent pentru masina de spalat vase, 3 litri de apa.

Cum se procedeaza: Incepeti prin amestecarea peroxidului de hidrogen, a sucului de lamaie si a celor 3 litri de apa intr-un bazin.

Scoateti apoi perna sau husade protectie de pe perna, inmuiati-o in lighean si lasati sa actioneze o ora.

Odata ce a trecut acest timp, amestecati detergentul, lichidul de spalat vase si borax, manipuland cu atentie acesta din urma cu manusi. Se toarna preparatul in sertarul pentru detergenti.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va puneti perna in cuva si sa incepeti ciclul obisnuit de spalare!

Cum se elimina petele galbui de pe saltea?

Spre deosebire de perne sau cearsafuri care pot fi de obicei spalate la masina, salteaua necesita o procedura mai specifica.

De asemenea, supuse ingalbenirii, efectelor nocive ale umiditatii si prezentei acarienilor, acestea din urma nu trebuie neglijate daca se doreste optimizarea confortului pe timpul noptii.

Iata de ce veti avea nevoie pentru a albi o saltea ingalbenita: 1 lingura bicarbonat de sodiu, 150 ml otet alb, 150 ml peroxid de hidrogen.

Cum se procedeaza: Incepeti prin indepartarea excesului de praf de pe saltea folosind o carpa din microfibra usor umeda.

Turnati bicarbonatul de sodiu intr-o sticla de pulverizare umpluta cu apa si pulverizati amestecul pe pete. Lasati sa actioneze cateva minute si stergeti cu o carpa uscata in miscari circulare pentru a facilita indepartarea urmelor galbui.

Intr-un recipient, amestecati otetul alb si peroxidul de hidrogen. Inmuiati-o intr-o carpa curata si frecati salteaua pentru a indeparta petele.
In cele din urma, expuneti salteaua la soare pentru a o lasa sa se usuce la aer.

Bine de stiut: Se recomanda sa spalati si sa schimbati cearsafurile si fetele de perna cel putin o data pe saptamana. In medie, pernele trebuie inlocuite la fiecare 2 pana la 3 ani si saltelele la fiecare 10 ani.

Distribuie pe: