Hota este tot mai necesara, mai ales in bucatariile cu aerisiri ineficiente, in care se gateste des.

Absoarbe foarte bine aburul si grasimea, dar si praful sau mirosurile persistente. De aceea, o data pe luna este indicat sa cureti filtrele de la hota, care se imbiba cu grasime si praf.

Filtrele de la hota pot fi curatate in doar cateva minute, fara prea mult efort, cu cele mai ieftine ingrediente din bucatarie.

Grasimea si praful care se depun pe filtrele de aluminiu pot fi indepartate cu bicarbonat, care inmoaie si degreseaza reziduurile.

Verifica periodic filtrele de la hota

Hotele cu filtre din metal sunt cele mai reziste si cel mai usor de curatat. Dupa cateva saptamani, la suprafata ele pot parea curate, dar pe partea interioara se aduna grasime si mizerie. De aceea, este bine sa le verifici periodic si sa le cureti lunar.

Pune filtrul intr-o tatva larga din metal, presara bicarbonat si apoi adauga cateva cani de apa clocotita, sa acoperi complet filtrul.

Bicarbonatul inmoaie bine grasimea intarita. Trebuie doar sa astepti minimum 10 minute.

Poti adauga apoi otet si cateva picaturi de detergent de vase si poti curata filtrul cu o perie moale de vase.

In cateva minute, mizeria se curata complet si filtrul tau va fi ca nou.

Daca stratul de mizerie este vechi…

Este indicat sa fierbi filtrul murdar intr-o oala incapatoare, impreuna cu jumatate de pliculet de praf de copt. Dupa ce a dat apa in clocot, stinge focul si lasa praful de copt sa inmoaie bine mizeria.

Daca este necesar, schimba apa si pune din nou filtrul la fiert cu praf de copt, pana cand este dizolvata toata mizeria.

Scoate filtrul din apa fierbinte cu manusi de protectie si foloseste o perie fina sa cureti plasa de metal de ultimele urme de mizerie, apoi clateste cu apa calda sub presiune.

Nu arunca apa murdara in care a fiert filtrul la chiuveta, pentru ca risti sa infunzi teava de scurgere!

Distribuie pe: