Ingrediente:

4 linguri cacao, 8 linguri lapte, 12 linguri zahar, 50 gr. unt.

Mod de preparare:

Se amesteca cacao cu zahar, apoi se adauga lapte si se fierbe.

Cand fierbe, se scoate de pe aragaz, se raceste usor si se adauga unt. Se lasa sa se ingroase 40 de minute. Adaugati nuci, daca doriti.

O alta reteta asemanatoare:

Majoritatea torturilor au nevoie si de glazura. Eu m-am saturat de topit ciocolata, de aceea am facut aceasta reteta foarte simpla si mai sanatoasa.

Ingrediente:

100 g cacao, 50 ml smantana sau lapte, 2 linguri zahar pudra, 50 g unt.

Mod de preparare:

Incalziti smantana la o temperatura moderata;

Adaugati unt si zahar, continuati sa dizolvati; Adaugati cacao si amestecati pana cand totul este combinat. Nu trebuie sa fiarba; Se toarna amestecul caldut peste torturi.

O alta reteta de glazura:

Ingrediente:

Lapte – 100-150 ml, ulei – 80-100 ml, zahar – 3 linguri, cacao – 3 linguri.

Mod de preparare:

Punem praful de cacao intr-un bol, adaugam zaharul, jumatate din cantitatea de lapte si uleiul.

Amestecam cu un mixer pana cand obtinem o crema tare. Trebuie sa fie bine inchegata.

Lasam sa stea cateva minute si apoi incepem sa mixam din nou, adaugand restul de lapte incet.

Daca doriti ca glazura sa fie mai subtire, adaugati mai mult lapte. Puteti adauga si esenta dupa gust.

Distribuie pe: