Ingrediente: 2 gălbenușuri mari de ouă, 1/2 linguriță sare, 2 linguri apă foarte rece, 1 linguriță muștar, 2 linguri zeamă de lămâie, 350 ml ulei DE LA FRIGIDER.
Mod de preparare: Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză posibilă, aceasta este.
Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută și plină de conservanți când o poți face în numai 3 minute din ingrediente și cu ustensile pe care cu siguranță le ai deja în casă.
După pașii simpli de mai jos și ținând cont de truc-ul/ pontul menționat
Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 g maioneză.
Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Combină-le 5-10 secunde.
În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!).
Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă și asezonează.