Prepararea tincturii de nuci

Există destul de multe rețete pentru a face tinctură de nucă acasă. O tinctură pe bază de nuci se poate face cu alcool și se adaugă miere, lămâie, aloe și alte ingrediente pe bază de plante. Prin urmare, alegeți metoda de gătit cea mai apropiată de dvs.

1. Tinctura de nuci cu vodcă:

Pentru a pregăti tinctura, luați: 1 litru de vodcă, 700-800 g zahăr și 100 g nuci verzi.

Tăiați fiecare nucă în 4 părți egale. Transferați-le într-un borcan de sticlă. Adăugați materiile prime cu zahăr granulat și umpleți cu vodcă. Nucile se țin într-un loc întunecat timp de 10-14 zile.

Luați medicamentul înainte de mese, o linguriță. Tinctura ajută la curățarea ficatului și a intestinelor și este, de asemenea, o bună prevenire a aterosclerozei.

2. Tinctura de nuc cu alcool:

Pentru a prepara tinctura de alcool veți avea nevoie de: 400 g de nuci verzi, 500 ml alcool șaptezeci la sută.

Tăiați nucile verzi în mai multe părți, umpleți-le cu alcool și lăsați-le să se infuzeze într-un recipient etanș pentru două zile. Apoi diluați tinctura rezultată cu aceeași cantitate de apă. Adăugați o lingură de miere dacă doriți.

Bea o linguriță de tinctură (trebuie luată înainte de mese) timp de 30-32 de zile. Această tinctură poate fi administrată și copiilor, dar nu mai mult de 5 picături odată.

3. Tinctura de nuci cu miere: Pentru a prepara tinctura de nuci, veți avea nevoie de: 500 ml de vodcă, 400-450 g de nuci și 25 g de miere.

Tocăm nucile, transferăm într-un vas de sticlă, umplem complet cu vodcă și păstrăm într-un loc întunecat timp de 10-12 zile. Apoi adăugați miere în tinctură și folosiți-o conform instrucțiunilor.

De regulă, o astfel de tinctură se ia de aproximativ 20 de picături de trei ori pe zi.

4. Tinctura de nuci cu lămâie și aloe:

Pentru a prepara tinctura de nuci, veți avea nevoie de: 3 lămâi, 200 g de nuci decojite, 520 g de miere, 200 ml de vin, 0,5 kg de unt (fără săruri) și 300 g de aloe.

Măcinați frunzele de aloe, lămâile cu coajă, curățate de semințe și miez de nucă într-un blender sau într-o mașină de tocat carne. Adăugați miere, vin și unt la masa rezultată. Se amestecă toate ingredientele, se umple cu apă și se lasă timp de șapte zile.

5. Tinctură din coji de nuci coapte:

Pentru a prepara tinctura, luați: 150 ml alcool 70% și 15 g de coji de nuci coapte. Puneți cojile într-un recipient de sticlă și umpleți-l cu alcool. Se lasă într-in loc întunecat timp de 1 lună.

Tinctura din coji de nuci se ia de două ori pe zi câte o lingură. Dar mai întâi, diluați-l cu apă curată într-un raport de 1: 4.

Această tinctură este utilizată pentru tratarea diareei, a bolilor glandei tiroide, a sistemului cardiovascular și nervos.

Distribuie pe: