Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume.
INGREDIENTE: 500 g cartofi, 5 ouă mari, 1 ceapă, 5 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE: Pune apă la fiert într-o oală mare. Curăță și taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și aruncă-i în apa clocotită, 5-7 minute.
Între timp, taie și călește ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute. Scurge cartofii (atenție, să nu îi fierbi mai mult decât e cazul) și adaugă-i peste ceapă.
Călește-i, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un vas separat.
Toarnă peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă. până când se întărește.
Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o farfurie să faci asta). Mai lasă să se facă încă 3-5 minute.