In timp, obiectele metalice tind sa rugineasca. Intretinerea inadecvata, umiditatea… mai multi factori contribuie la aparitia ruginii pe obiectele metalice.

Eliminarea acestora nu este intotdeauna o sarcina usoara, deoarece unele lucruri raman fragile in timpul curatarii si nu toate produsele conventionale sunt adecvate.

Un truc folosit de bunicile noastre este deosebit de eficient impotriva ruginii si permite obiectelor dvs. sa-si recapete culoarea originala si sa straluceasca.

Includeti folie de aluminiu pentru a indeparta rugina

Nu este nevoie sa aruncati obiectele ruginite. Este intotdeauna posibil sa le recuperati fara a recurge la substante chimice, care, in plus, sunt scumpe.

Acest strat maro si roscat care se formeaza la suprafata este o reactie de reducere a oxidarii.

Acest lucru are ca rezultat fragilizarea obiectelor expuse aerului si apei. Depasirea acestui inconvenient este posibila datorita alternativelor naturale, ecologice si economice pentru a dezlipi si a desface toate urmele de rugina chiar si de pe caroserie.

Daca doriti sa indepartati urmele de rugina si sa oferiti a doua sansa obiectului deteriorat, utilizati acest truc usor, care este foarte eficient si nu necesita mult efort.

Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de: 1 folie de aluminiu, 1 litru de otet alb, 3 linguri bicarbonat de sodiu, sucul a trei lamai

Taiati folia de aluminiu in mai multe bucati si inmuiati-le in zeama de lamaie.

Puneti manusi si apoi frecati suprafata obiectului ruginit cu aceasta folie de aluminiu pana cand pata de rugina este indepartata sau incepe sa dispara.

Apoi mergi la pasul cu otet alb. Turnati-l pe acesta din urma intr-un lighean si scufundati obiectul ruginit in el, astfel incat sa fie acoperit cu otet.

Lasati sa actioneze cateva ore sau chiar peste noapte si a doua zi stergeti-l cu o carpa inmuiata in bicarbonat de sodiu.

Frecati cu o carpa curata din microfibra la final pentru a finaliza curatarea.

Deci, inainte de a va gandi sa aruncati obiectele ruginite, ganditi-va la acest sfat care va va permite sa va recuperati obiectele uzate rapid si fara efort.

Distribuie pe: