Leacurile băbești sunt de multe ori opțiunea finală atunci când vine vorba despre prevenirea sau chiar tratarea unei afecțiuni ușoare. Sunt simple dar eficiente. Nu au efecte secundare severe. Și în plus, nu costă mult.

Un leac foarte cunoscut este usturoiul cu miere. La acesta putem apela mai ales în sezonul rece, când încep să se înmulțească episoadele de răceală și gripă.

Usturoiul are un rol valoros în prevenirea și tratarea bolilor cu potențial fatal.

Există studii clinice care au demonstrat eficiența acestuia în numeroase afecțiuni: boli infecțioase, hiperlipidemie (grăsimi crescut în sânge), hipertensiune arterială, intoxicații cu metale grele, cancer.

Usturoi cu miere pentru imunitate – Rețetă

Ingrediente: 3-4 căpățâni de usturoi, 500 g de miere polifloră.

Mod de preparare:

Curățați cățeii de usturoi de coajă și tocați-i grosier. Puneți-i într-un borcan de 500 de grame și turnați peste ei miere de albine. Mierea trebuie să acopere complet usturoiul. Se pune capacul și se lasă usturoiul la macerat câteva zile.

Se poate lua câte 1 linguriță de miere pe zi cu câte 1 cățel de usturoi. Tratamentul se ține până la terminarea cantității de miere și usturoi.

Este recomandat ca această cură de imunitate să se înceapă toamna și să se repete pe parcursul sezonului rece.

Alte beneficii ale usturoiului cu miere:

Creșterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, reducerea presiunii arteriale, combaterea aterosclerozei, prevenirea bolilor de inimă coronariene, combaterea balonării, protejarea ficatului de toxicitate.

Ajută la remedierea malnutriției, prevenirea îmbătrânirii premature, distrugerea tumorilor, prevenirea cancerului gastric.

Distribuie pe: