Poate nu știați că există multe remedii naturale pentru a preveni și eradica principalii dușmani ai florilor și plantelor. Așadar, nu numai că veți evita poluarea solului unde cresc, dar veți evita și plata unei sume mari de bani.

Iată cele 5 remedii naturale pentru a-ți lua rămas bun de la paraziții plantelor:

1. Coaja de ceapă

Data viitoare când folosiți ceapa la gătit, gândiți-vă de două ori înainte de a arunca coaja pe care ați scos-o. Cu cojile recuperate va trebui să faceți un adevărat decoct , fierbându-le până devin moi.

Odată ce lichidul s-a răcit, se strecoară și se pune într-o sticlă de pulverizare. Aceasta este, de asemenea, o soluție excelentă împotriva afidelor și a altor dăunători.

2. Macerat de urzică

Urzicile sunt un aliat valoros în cazul paraziților. Cu aproximativ 100 de grame de urzici proaspete și 20 de grame de urzici uscate , se poate prepara un macerat care acționează ca un pesticid natural.

După ce le-ați lăsat să macereze împreună într-un recipient de sticlă care conține 1 litru de apă, este necesar să filtrați totul și să-l pulverizați pe plante.

3. Scortisoara

Scorțișoara este un remediu natural foarte puternic împotriva atacului paraziților din grădină. Prin urmare, este inutil să cheltuiți bani pentru pesticide, folosiți doar ulei esențial de scorțișoară și puțină apă. Mai întâi, spălați-vă plantele pentru a scăpa de prima parte a dăunătorilor de la suprafață.

Echipat cu mănuși , umpleți o sticlă cu aproximativ 4 litri de apă la care veți adăuga câteva lingurițe de ulei de scorțișoară. Scorțișoara trebuie să fie 1% din soluție pentru a evita „arderea” plantei.

4. Apă și ardei iute

Ardeiul iute cu conținutul său bogat de capsicină este un excelent antiparazitar. Amestecați doar trei ardei iuți într-o jumătate de litru de apă și veți avea un lichid puternic gata de turnat într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe plante de două sau trei ori pe săptămână. Când îl folosiți, nu uitați să purtați o mască pentru a vă proteja.

5. Decoct de usturoi

În cele din urmă, ultimul remediu împotriva dăunătorilor și afidelor din grădină este decoctul de usturoi. Foarte ușor de preparat, se poate face folosind doar 500 ml de apă și un cap de usturoi.

Se fierbe totul timp de 5 minute și apoi se lasă să se răcească. În cele din urmă, filtrați-l și pulverizați-l pe plantele unde există deja afide.

Cu toate acestea, usturoiul este și un pesticid natural puternic: plantați câțiva căței de usturoi în pământ în jurul plantelor pe care doriți să le protejați.

Distribuie pe: