Administrate sub formă de ceai, cojile de nucă subțiază și curăță sângele îngroșat, întăresc stomacul, îmbunătățesc funcția ficatului și a tranzitului intestinal, tratează incontinența urinară și infecțiile cu streptococi, stafilococi, micoze ori sifilis.
Beneficii ale nucilor:
1. În cazul lipsei de calciu, bea zilnic o jumătate de litru sau un litru de ceai din coji de nuci.
2. Frecțiile sau compresele macerate din coajă verde de nucă vindecă vinișoarele și varicele
Umple un borcan cu niște coji mărunțite, adaugă oțet de mere și lasă trei săptămâni la macerat.
3. Pentru curățarea sângelui, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori
Toacă mărunt cojile a 14 nuci uscate, adaugă 500 ml țuică și lasă-le la macerat 2,5 luni. Conumă o lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
4. Macerat pentru tuse
Pisează 4 nuci verzi cu tot cu coajă, amestecă apoi cu o lingură de fructe de soc uscate. Adaugă două căni de apă și fierbe la foc mic, un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă o lingură de miere de albine.
Consumă o lingură din amestec de 3 ori pe zi, timp de șapte zile.
5. Ceai pentru ulcer
Fă o infuzie din pereții uscați care despart miezul a patu nuci și o cană de apă clocotită. Lasă în termos timp de o oră, apoi strecoară și ia o linguriță dimineața, pe stomacul gol.
6. Pentru afecțiuni digestive, diabet sau hipertensiune
Pregătește o tinctură tot din membranele uscate ale nucilor. Toacă-le mărunt și umple un borcan de 500 ml.
Adaugă apoi țuică și lasă la macerat 21 de zile. Strecoară într-o sticluță închisă la culoare. Consumă o lingură diluată cu jumătate de pahar de apă, cu o jumătate de oră înainte de a lua masa.
7. Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac
Folosește 2 pumn de coji de nuci verzi tocate mărunt și 1 litru de apă ca să prepari un sirop. Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă 3 cuișoare.
Lasă să se răcească, strecoară și adaugă apoi 1 kg de zahăr sau miere de albine. Pune-l în sticle de culoare închisă și ia câte o linguriță după masă, de 3 ori pe zi.