Dulceata din plante medicinale poate fi folosita ca remediu daca sunt respectate doua conditii: se folosesc plante proaspete, iar produsul se prepara in casa.

Dulceata de rostopasca

Un kilogram de planta proaspata – ramuri si tulpini tinere, culese in timpul infloririi – se spala cu multa apa, se lasa 30 min intr-o sita sub jet de apa, apoi se taie marunt si se fierbe cu un litru de apa, la foc mic, timp de 10 min.

Se strecoara de doua ori, se amesteca cu un kilogram de zahar si se mai fierbe 15 min.

Se adauga trei lamai taiate marunt cu coaja cu tot, se mai fierbe inca 5 min. Se ia de pe foc, se lasa 20 min, apoi se readuce la fierbere si se mai adauga 100 ml apa

Mod de administrare:

Se ia cate o lingurita de miere cu ceai de plante, de doua ori pe zi, timp de doua luni.

Indicatii:

Tromboflebita, varice, tumori diverse, nisip la ficat si rinichi.

Extern:

Se foloseste sub forma de comprese, in tratarea dermatozelor.

Distribuie pe: