În compoziţia usturoiului predomină hidrații de carbon (fructozanii şi inulină), vitamina C, derivati sulfurați (aliina şi alicina) şi fitoncidele cu acţiune atât bactericidă, cât şi fungicidă (au proprietăţi chimioterapeutice).

Usturoiul consumat pe stomacul gol

Înghiţirea usturoiului crud pe stomacul gol îi creşte acestuia puterea de acţiune, devenind un antibiotic natural foarte puternic. De ce înainte de micul dejun? Deoarece bacteriile nesănătoase sunt supraexpuse şi nu se pot apăra împotriva acţiunii acestui aliment, fiind, în cele din urmă, distruse.

Se consumă 1-2 căţei de usturoi (mici; uşor presați şi lăsați 10 minute) zdrobiţi, dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de a mânca, de a bea sau înainte de spălatul pe dinţi. Pentru a mai atenua din gust şi miros, se poate bea apoi 150 ml. lapte prins. Este bine ca după 3 săptămâni de consum, să se urmeze 1 săptămână de pauză.

USTUROIUL PREVINE SI TRATEAZA O GAMA LARGA DE AFECTIUNI

– echilibrează tensiunea arterială, reglează circulaţia şi previne diverse afecţiuni cardiace (acţionează ca un vasodilatator, care lărgeşte vasele de sânge, asigurând o circulaţie mai uşoară);

-protejează inima;

-previne atacul de cord;

-reduce sinteza trigliceridelor în ficat, diminuând riscul de ateroscleroză;

-scade nivelul de colesterol ‘’rău’’ din sânge şi protejează arterele;

-tratează problemele de stomac (diareea), îmbunătăţeşte digestia, reglează pofta de mâncare, tratează indigestia şi balonarea;

-are efecte anti-coagulante şi stimulează buna funcţionare a vezicii urinare;

-este un remediu extraordinar pentru probleme nervoase;

-este foarte bun şi pentru tractul respirator: prevenirea şi vindecarea tuberculozei, astmului, pneumoniei, guturaiului, bronşitei, guturaiului bronşic cronic, congestiei pulmonare, tusei;

-este recunoscut şi ca stimulant al sistemului imunitar, graţie seleniului şi germaniului;

-contribuie la eliminarea toxinelor din organism;

-curăță organismul de paraziţi şi viermi;

-reduce durerile provocate de artrită (are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii);

-luptă împotriva infecţiilor cu fungi, inclusiv a infecţiei care provoacă „piciorul de atlet“, precum şi a ciupercii care provoacă candidoza;

-previne boli precum diabetul zaharat, tifosul, depresia şi chiar unele tipuri de cancer (de colon şi de rect, gastric, de esofag şi laringe).

Distribuie pe: