Dr. OZ recomanda aceasta reteta ca băutură tonică pentru ficat cu proprietăți detoxifiante de exceptie, care se poate bea în orice moment al zilei.

Cele 4 ingrediente alcatuiesc o licoare cu calitati vindecatoare pentru ficat, fiind foarte recomandata si pentru perioadele de refacere dupa diverse afectiuni ale ficatului.

INGREDIENTE: 2 mâini frunze de păpădie, 3 morcovi, 1 castravete, 1/2 lămâie curățată de coajă.

Efectul ingredientelor asupra ficatului

Frunzele de PAPADIE

Sunt renumite ca remediu pentru ficat, papadia fiind menţionată de celebrul medic arab Avicenna, care, în „Cartea tămăduirii“, o recomanda pentru tratarea bolilor de ficat şi stomac, pentru purificarea sângelui şi înlăturarea grăsimilor de prisos.

Păpădia este un detoxifiant natural puternic, funcţia principală depurativă şi detoxifiantă a sângelui şi ficatului asigură un tonus general al organismului.

La nivelul sângelui acţionează şi ca hipoglicemiant şi hipocolesterolemiant. În funcţiile cardiace are efecte venotonice, antidiabetice, antiplachetare şi depurative sanguin.

CASTRAVETII stimulează funcţiile ficatului

Aceştia conţin o enzimă numită erepsină, care stimulează ficatul să digere proteinele şi să elimine toxinele din sânge

MORCOVII

Proprietatile detoxifiante ale morcovilor ajuta la eliberarea ficatului de toxine si la vindecarea acneei, prin curatarea fluxului sanguin.

Un fapt bine stiut este acela ca morcovii imbunatatesc vederea, intrucat contin beta-caroten (substanta care le confera culoarea portocalie), antioxidant pe care ficatul il transforma in vitamina A.

Consumul de suc de morcovi ajuta în refacerea ficatului după hepatită, ciroză şi ascită şi în mărirea secreţiei biliare.

Vitamina A este substanta folosita de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curatarea optima a colonului si stimuleaza eliminarea eficienta a materiilor fecale.

LAMAILE

Ficatul are nevoie de lamai pentru ca acestea sunt un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat.

Lamaia si sucul de lamaie sunt adevarate medicamente pentru ficat si pentru organismul tau. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal pentru ficat.

MOD DE PREPARARE:

Nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un blender și în cel mult cinci minute ai cel mai bun tonic pentru ficat.

Distribuie pe: