Muscata este una dintre cele mai populare flori pe care oamenii le au in case. Infloreste toata vara si ne incanta curtea si balconul cu florile colorate.

Cu toate acestea, din cauza schimbarilor extreme ale vremii, este destul de dificil sa o protejezi si sa-i promovezi infloririle superbe de-a lungul verii, dar, din fericire, exista si metode care sa ne ajute.

In primul rand, sa aruncam o privire la cateva informatii generale despre muscate pe care multi nu le stiu!

Muscatele au nevoie de 6-8 ore de soare pe zi si de un sol bine drenat. De asemenea, apreciaza fertilizarea periodica si apa cand mediul este usor uscat.

Este recomandabil sa indepartati florile trecute deoarece aceastea vor folosi energia planteiin loc sa dezvolteo noua inflorescenta. Muscatele tolereaza bine caldura vara.

Sa vedem metoda secreta de udare pe care o putem folosi pentru a dubla inflorirea!

Apa dimineata devreme si seara si, daca se poate, sa nu fie apa rece, altfel tulpinile incalzite vor fi rapid distruse de apa rece.

Daca este posibil, pastrati intotdeauna un ulcior mai mare de apa la umbra pentru a va iriga plantele. Deci nu trebuie expuse la contraste de temperatura.

Este interzis sa le udati cand este foarte cald afara cu apa rece.

Turnati apa direct la baza, astfel incat sa o poata absorbi imediat.

Inainte de a folosi apa de irigare, fierbeti-o mai intai si apoi raciti-o pentru a indeparta excesul de calcar.

Cel mai bine este sa le irigati cu apa de ploaie, din aprilie pana in septembrie, adaugam putin ingrasamant lichid la fiecare doua saptamani.

Daca îi acordam o atentie deosebita, cu siguranta va inflori din abundenta.

Distribuie pe: