Pe palmele noastre există multe puncte active care sunt responsabile pentru munca unui anumit organ. Medicina tradițională chineză a atins cote incredibile în utilizarea acupuncturii.  Japonezii cred că fiecare deget este responsabil pentru 2 organe specifice ale corpului nostru și le putem influența munca prin simplul masaj al degetelor.

Se pare că puteți obține un efect izbitor fără acupunctură. „Atât de simplu!” vă vom spune ce puncte active ale mâinii trebuie masate pentru a scăpa de anumite probleme. Este mai mult decât un masaj, este o procedură uimitoare de vindecare!

Masajul degetelor

Pentru a reduce pofta de mancare:  Pentru a evita supraalimentarea, masați bine vârful degetului mic (foarte sus) înainte de a mânca. Vindecătorii tradiționali îi sfătuiesc pe bărbați și femei să facă această procedură în moduri diferite.

Femeile ar trebui să maseze degetul în sensul acelor de ceasornic înainte de prânz și împotriva acestuia după prânz. Și bărbații ar trebui să facă exact opusul.

Pentru tratamentul ficatului: Degetul arătător este responsabil pentru ficat. Masajul său zilnic ajută la normalizarea funcționării acestui organ. Degetul trebuie să fie frecat și masat în totalitate, acordând o atenție specială chiar vârfului.

De asemenea, efectuați următorul exercițiu: împletiți degetele arătătoare la nivelul pieptului și întindeți brațele în direcții diferite, încercând să le separați. În timp ce inspirați, strângeți mușchii și, în timp ce expirați, relaxați-vă.

Efectuați aceste proceduri de mai multe ori pe zi și vă vor ajuta să vă revitalizați ficatul.

Mucozități nazale: Punctul activ de la capătul degetului mare va ajuta să scăpați de curgerea nasului. Când te îmbolnăvești, apasă pe el și vei simți senzații dureroase. Apăsarea pe el din când în când va ajuta la ameliorarea umflăturilor din nas și vă va permite să respirați mai ușor.

Pentru dureri de genunchi: Degetele mijlocii și inelare sunt responsabile pentru picioarele noastre. Deci, dacă vă dor genunchii masați-le cu o mișcare circulară din când în când, va reduce durerea la genunchi.

Pentru a ameliora stresul: Pentru a ameliora stresul, masează-ți degetul mic stâng cu degetul mare și arătătorul. Într-o mișcare circulară, începeți să masați de la vârf la bază. Acest lucru nu numai că îți va calma nervii, dar te va ajuta și să te înveselești după o zi grea.

Nu uitați că punctele active responsabile de activitatea diferitelor organe interne sunt situate și pe tălpile picioarelor. Un masaj la picioare este o procedură extrem de plăcută, chiar dacă o faci singur.

Japonezii cred că, cu ajutorul masajului degetelor, puteți face față nu numai bolilor, ci și emoțiilor negative.

Distribuie pe: