Folia de aluminiu te ajuta in gradina, te ajuta sa calci mai repede, protejează trunchiul unui copac, curata talpa fierului de călcat.

Calcare rapida – La calcat, o mare parte din caldura degajata de fier este absorbita de masa de calcar, trebuie sa netezit de mai multe ori cutele.

Grăbiți lucrurile punând o folie de aluminiu sub husa mesei. Folia va reflecta caldura, iar cutele vor dispărea.

Curatarea fierului de calcat – Talpa fierului s-a murdarit si se lipește de haine? Pentru a scăpa de acest lucru, treceți fierul incins peste o bucată de folie de aluminiu.

Amelioreaza straturile vegetale – Pentru a tine la distanta insectele si melcii de rasadurile de castraveți sau alte legume, amestecati fâșii de folie de aluminiu in stratul vegetal protector pentru grădină. In plus, folia va reflecta lumina spre plante.

Protejeaza trunchiurile copacilor – Pe timpul iernii, rozatoarele si alte animale se hranesc cu scoarta copacilor tineri.

O modalitate sigura și ieftina de a-i alunga este înfășurare trunchiului, la sfârșitul toamnei, intr-un strat dubla de folie de aluminiu.

Îndepărtați folia la venirea primăverii. Folia previne bacterioza, o boala specifica pomilor fructiferi cu scoarta subtire.

Sperietoare de ciori – Păsările va mananca recolta pomilor fructiferi? Pentru a le indeparta, atarnati de crengi fâșii de folie de aluminiu, legandu-le cu fire monofilament pentru pescuit.

Și mai bine, agățați in copaci scoici învelite in folie de aluminiu, care vor face zgomot, iar hoții cu pene vor sta la distanta.

Construirea unei rasadnite – Tapetați o cutie veche de pantofi cu folie de aluminiu, cu partea lucitoare spre exterior, lăsând 5 cm sa treacă peste margini.

Dati cateva găuri in fundul cutiei si in folie pentru drenaj ,apoi umpleți cutia pe jumătate cu pământ și puneți semințele.

Folia din cutie va absorbi caldura, păstrând semințele la caldura in timp ce incoltesc. Cea din exterior va reflecta lumina spre tinerele vlastare. Puneti cutia langa o fereastra insorita si mențineți solul umed.

Obținerea unor butasi drepți – Pentru a ajuta butasii pusi la prins sa creasca puternici și drepti, asezati-i intr-un recipient acoperit cu folie de aluminiu. Faceți cateva gauri în folie și introduceți butasii prin ele. Totodată, folia va încetini evaporarea apei, astfel încât ca ,nu va fi necesar sa-i udati prea des.

Distribuie pe: