Hemoroizi, o problema extrem de frecvent întalnita în practica medicală, hemoroizii reprezintă vene dilatate localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor pernuțe vasculare (saculeți plini cu sange).
Cauze – Cauza determinanta a aparitiei hemoroizilor o reprezinta scaderea rezistentei peretelui venos, de obicei mostenita genetic, care duce la dilatarea venelor sub actiunea unor factori favorizanti.
5 tratamente posibile pentru combaterea HEMOROIZILOR
1. Băi de sezut – În general, experții recomandă persoanelor cu hemoroizi dureroase să stea în apă caldă timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi – mai ales după o mișcare intestinală
Sfatul medicului: Da, acesta este unul dintre cele mai bune tratamente. O baie de scaun este, în general, disponibil la o farmacie locală; acest castron mic se potrivește chiar peste toaletă și oferă o modalitate convenabilă de a înmuia și calma zona.
2. Oțetul de mere – Unii oameni spun că oțetul de mere poate acționa instant pentru a reduce mâncărimea și durerea.
Sfatul medicului: Nu utilizați acest remediu, deoarece poate arde pielea cu suprasolicitare și exacerba probleme.
3. Coajă de psyllium – Coaja de psyllium este un supliment care ajută la creșterea aportului de fibre, și înmoaie scaunul pentru a le face mai ușor de trecut. Aveți grijă să nu crească fibre prea mult în scurt timp, deoarece poate provoca, de asemenea, gaze sau crampe stomacale.
Sfatul medicului: Utilizați acest lucru pentru a înmuia scaunul și de a face mișcările intestinului mai regulate. Nu va afecta hemoroizii la nivel local, dar îți reglează intestinele. Asigurați-vă că beți multă apă, dacă luați acest supliment.
4. Aloe Vera – Proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante pot ajuta la calmarea inflamației hemoroizilor. Deși cercetările nu demonstrează utilizarea sa pentru hemoroizi în mod specific, în schimb ea a arătat unele beneficii pentru alte condiții inflamatorii ale pielii.
Sfatul medicului: Încercați acest lucru doar dacă este aloe pură (și nu într-o cremă cu alte ingrediente).
5. Cataplasmele cu argila – In cazul in care te confrunti cu hemoroizi externi, poti apela la cataplasmele pe baza de argila. Amesteca un pumn de argila cu apa calda pana cand obtii o pasta omogena. Unge zona inflamata cu aceasta pasa si las-o sa actioneze doua ore.
Pentru rezultate cat mai rapide si cat mai eficiente, aplica aceasta pasta zilnic, timp de o luna. Daca hemoroizii nu sunt foarte inflamatii, poti aplica cataplasma o data la trei zile.
Sfatul medicului: Argila poate fi considerată un aliment-medicament, deoarece este deosebit de benefică organismului.
Este utilă în caz de diaree sau de constipaţie, gastrite, colite, enterocolite, rectocolite, hemoroizi, acnee, gută, reumatism, hiperglicemie, infecţii şi de litiază urinară.