Hemoroizi, o problema extrem de frecvent întalnita în practica medicală, hemoroizii reprezintă vene dilatate localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor pernuțe vasculare (saculeți plini cu sange).

Cauze – Cauza determinanta a aparitiei hemoroizilor o reprezinta scaderea rezistentei peretelui venos, de obicei mostenita genetic, care duce la dilatarea venelor sub actiunea unor factori favorizanti.

5 tratamente posibile pentru combaterea HEMOROIZILOR

1. Băi de sezut – În general, experții recomandă persoanelor cu hemoroizi dureroase să stea în apă caldă timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi – mai ales după o mișcare intestinală

Sfatul medicului: Da, acesta este unul dintre cele mai bune tratamente. O baie de scaun este, în general, disponibil la o farmacie locală; acest castron mic se potrivește chiar peste toaletă și oferă o modalitate convenabilă de a înmuia și calma zona.

2. Oțetul de mere – Unii oameni spun că oțetul de mere poate acționa instant pentru a reduce mâncărimea și durerea.

Sfatul medicului: Nu utilizați acest remediu, deoarece poate arde pielea cu suprasolicitare și exacerba probleme.

3. Coajă de psyllium – Coaja de psyllium este un supliment care ajută la creșterea aportului de fibre, și înmoaie scaunul pentru a le face mai ușor de trecut. Aveți grijă să nu crească fibre prea mult în scurt timp, deoarece poate provoca, de asemenea, gaze sau crampe stomacale.

Sfatul medicului: Utilizați acest lucru pentru a înmuia scaunul și de a face mișcările intestinului mai regulate. Nu va afecta hemoroizii la nivel local, dar îți reglează intestinele. Asigurați-vă că beți multă apă, dacă luați acest supliment.

4. Aloe Vera – Proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante pot ajuta la calmarea inflamației hemoroizilor. Deși cercetările nu demonstrează utilizarea sa pentru hemoroizi în mod specific, în schimb ea a arătat unele beneficii pentru alte condiții inflamatorii ale pielii.

Sfatul medicului: Încercați acest lucru doar dacă este aloe pură (și nu într-o cremă cu alte ingrediente).

5. Cataplasmele cu argila – In cazul in care te confrunti cu hemoroizi externi, poti apela la cataplasmele pe baza de argila. Amesteca un pumn de argila cu apa calda pana cand obtii o pasta omogena. Unge zona inflamata cu aceasta pasa si las-o sa actioneze doua ore.

Pentru rezultate cat mai rapide si cat mai eficiente, aplica aceasta pasta zilnic, timp de o luna. Daca hemoroizii nu sunt foarte inflamatii, poti aplica cataplasma o data la trei zile.

Sfatul medicului: Argila poate fi considerată un aliment-medicament, deoarece este deosebit de benefică organismului.

Este utilă în caz de diaree sau de constipaţie, gastrite, colite, enterocolite, rectocolite, hemoroizi, acnee, gută, reumatism, hiperglicemie, infecţii şi de litiază urinară.

Distribuie pe: