Ceaiul de papadie

Cel mai eficient ceai pentru tratarea steatozei hepatice este ceaiul de papadie, care elimina toxinele si totodata grasimile depozitate pe ficat.

Mai mult decat atat, ceaiul de papadie regleaza si nivelul de colesterol din organism, reducand astfel riscurile cardiovasculare.

Prepara acest ceai dintr-o cana de apa fierbinte si 1 lingura de frunze de papadie, pe care le vei lasa timp de 5 minute sa se infuzeze. Se recomanda consumul a doua cesti de ceai pe zi, intotdeauna dupa masa.

Pacientii cu pietre la rinichi, care sufera de gastrita sau ulcer ori care urmeaza tratamente pe baza de diuretice, precum si femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa evite consumul de ceai de papadie.

Ceaiul de armurariu

Armurariul este un alt ceai foarte eficient in tratarea ficatului gras, acesta stimuland eliminarea depozitelor de grasime si ajutand la eliminarea straturilor de grasime.

Printre proprietatile sale benefice, armurariul combate si inflamatia, care reprezinta o problema pentru pacientii cu steatoza hepatica.

Bea 3 cani de ceai de armurariu pe zi, pe care le poti prepara dintr-o lingura de seminte de armurariu la o cana de apa fierbinte. Gustul acestui ceai este amar, insa nu e indicat sa fie indulcit inainte de consum.

Nici ceaiul de armurariu nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, dar nici diabeticii si pacientii hipertensivi nu ar trebui sa consume acest ceai.

Ceaiul de lamaie

La indemana, gustos si benefic pentru pacientii cu boala de ficat gras este si ceaiul de lamaie. Acesta ajuta la detoxifierea ficatului si favorizeaza vindecarea bolii de ficat gras.

Prepara acest ceai din apa fierbinte si coaja de lamaie si consuma-l dimineata, pe stomacul gol.

Ceaiul de anghinare

Are puternice efecte diuretice si impiedica acumularea de depozite de grasime la nivelul ficatului. Acest ceai se prepara dintr-o lingurita de funze de anghinare la 1 cana de apa fierbinte.

Ceaiul verde

Un studiu publicat in anul 2008 in Jurnalul de Nutritie de peste Ocean a confirmat faptul ca ceaiul verde contribuie la combaterea ficatului gras si reduce totodata inflamatia.

Distribuie pe: