Retentia de apa este principala cauza pentru care oamenii, in ciuda eforturilor depuse, nu scad in greutate. Din cauza retentiei de apa se simt pufosi si plini.

Retentia de Apa – Agregarea sau fluidul in exces din zona intercelulara si in sistemul circulator este principalul motiv pentru edemul cunoscut ca retentia de apa. Aceasa conditie duce la umflatul fetei, gleznelor, picioarelor, mainilor si afecteaza pe toata lumea, dar mai ales femeile insarcinate.

Pentru a preveni retentia de apa, se recomanda consumul de alimente bogate in potasiu.

Cauze: Studiile arata ca principalele cauze ale retentiei de apa sunt sarcina, reactia corpului la apa, menopauza si schmbarile hormonale.

Iata care sunt principalele cauze: Antioxidantii, lipsa de vitamine, fumul si praful, mancarea de tip fast food, afectiuni ale ficatului, intoleranta la anumite medicamente, hipotiroidism, deficiente nutritive, afectiuni ale rinichilor, minerale, lipsa de proteine.

Pe masura ce inaintam in varsta, stomacului ii este mai greu sa produca acid si de aceea alimentele consumate nu sunt digerate cum trebuie. Lucrul acesta duce la alterarea stomacului si a tractului digestiv, precum si la iritarea peretelui intestinal. In timp, peretele intestinal se poate rupe si mancarea nedigerata ajunge la sange.

Pentru aparare, sistemul imunitar incepe sa trimita agenti anti-infectie care duc la alergii cum ar fi retentia de apa. Pentru a preveni tot acest proces cu efect domino, se recomanda sa eliminati din dieta ouale si produsele lactate, factori declansatori majori ai retentiei de apa.

Sfaturi pentru a scapa de retentia de apa

Apa – Hidratarea este cruciala in prevenirea retentiei de apa. In momentul in care corpul nu primeste apa suficienta, el incepe sa stocheze lichidele, iata de ce este extrem de important sa consumati cat mai multa apa in fiecare zi.

Sare – Sarea contine foarte mult sodiu care cauzeaza retentia de apa. Corpul nostru are nevoie de aproximativ 2-2,5 grame de sodiu pe zi. Nu depasiti aceasca doza si consumati cat mai multe fructe si legume proaspete.

Transpiratie – Cu cat transpirati mai mult, cu atat sunteti mai sanatosi. Hidratati-va suficient in fiecare zi.

Fibrele –  Fibrele din alimentatie curata si elimina fluidele in exces. Pentru un aport crescut de fibre, consumati cat mai multe legume si fructe.

Peste – Pestele abunda in omega 3 care este foarte important pentru sanatatea organismului nostru.

Pepenele galben – Pepenele galben este bogat in potasiu, previne retentia de apa si echilibreaza nivelul de sodiu din organism.

Nucile si cerealele – Cerealele contin vitamina B6, fibre, iar nucile sunt bogate in grasimi sanatoase.

Distribuie pe: