Se pot forma cheaguri de sange in diferite parti ale corpului. Uneori, cheagurile se pot rupe si pot circula prin sange dintr-o parte a corpului in alta. Cele 6 parti principale ale corpului in care se pot forma cheaguri de sange sunt bratul, piciorul, abdomenul, rinichii, plamanii, inima si creierul.

Un cheag de sange in picior sau brat – Cel mai frecvent loc in care apare un cheag de sange este la nivelul piciorului si poate prezenta o varietate de simptome, inclusiv umflaturi, durere, senzatie de fierbinte sau decolorarea pielii.

Un cheag de sange in abdomen – Durerea abdominala severa si umflarea pot fi simptome ale unui cheag de sange undeva in abdomen.

Un cheag de sange in rinichi – Un cheag de sange care se formeaza in rinichi provoaca blocarea venei renale, care poate creste tensiunea arteriala si poate provoca insuficienta renala. Simptomele pot fi dureri la nivelul picioarelor, stomacului, coapselor sau spatelui inferior, sange in urina, greata sau varsaturi.

Un cheag de sange in plamani – Un cheag de sange care ajunge la plamani se numeste embolie pulmonara. Simptomele sunt: ​​respiratie scurta brusca care nu este cauzata de exercitii fizice, dureri in piept, palpitatii sau ritm cardiac rapid, probleme de respiratie si scuipaturi sangeroase.

Un cheag de sange la inima – Un cheag de sange in inima provoaca un atac de cord. Un cheag de sange in inima ar putea rani pieptul. Ameteli si dificultati de respiratie sunt alte simptome potentiale.

Un cheag de sange la creier – Un cheag de sange in creier se mai numeste si accident vascular cerebral. Un cheag de sange in creier poate provoca o durere de cap brusca sau severa sau dificultati bruste de vorbire sau de vedere.

Distribuie pe: