Aceste leacuri pot fi benefice pentru persoanele ce au probleme de sanatate si chiar boli cronice. Plantele folosite pentru prepararea remediilor pot fi achizitionate din magazinele naturiste.

Rețetă dureri de picioare-reumatism și afecțiuni renale

Ingrediente: 500 g de lămâie, 300 g de morcovi, 200 g de țelină, 200 g de sfeclă roșie, 100 g de polen, 1 kg de miere

Mod de preparare: Se folosește inclusiv coaja legumelor și lămâilor. Dacă acestea nu sunt bio, din cultură proprie sau dintr-o sursă sigură, puneți-le la înmuiat într-o soluție cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta pesticidele.

Lăsați-le 20 de minute, apoi spălați-le cu o periuță.

Tocați morcovii, țelina, sfecla roșie și lămâile cu ajutorul unui mixer, blender, robot de bucătărie sau dați-le prin mașina carne. Puneți mixtura rezultată într-un borcan mare de sticlă. Adăugați polenul și mierea de albine și amestecați bine.

Infileteaza capacul borcanului si lasa amestecul la macerat timp de 6 zile. Dupa 6 zile, poti sa-l consumi. Se recomanda consumul a 3 linguri de doua ori pe zi.

Ceai pentru dureri de picioare si probleme renale

Ingrediente: Lumanarica, patlagina, coada-soricelului, trei-frati-patati, anason, brusture, ceai renal, fenicul.

Mod de preparare: Amesteca intr-un bol toate ingredientele. Din amestecul obtinut, ia 8 lingurite si pune-le la infuzat in 8 litri de apa. Dupa 15 minute, strecoara ceaiul. Consuma zilnic cate 3 litri de ceai timp de 2 lungi.

Remediu pe baza de tincturi

Ingrediente: Cimbrisor, ovaz, papadie, paducel, sunatoare, licheni, coada-calului, cretisoara, urzica, tataneasa, musetel, brusture, soc, pelin.

Mod de preparare: Pune intr-un borcan de sticla, toate tincturile enumerate mai sus. Consuma in fiecare dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, cate 2 linguri din acest amestec. Cura recomandata este de 2 luni.

 

Distribuie pe: