Dureri de cap, arsuri, intepa turi de insecte sau stari de rau – aceste plante ofera o ameliorare rapida. Nu trebuie sa ne repezim la pastile. De multe ori, natura ne ofera tot ce are mai bun din gradina, legume, fructe, plante – ajunge sa stiti cum sa le combinati. va arata care sunt plantele doctorie si cum se amesteca medicamentele vegetale.

Banana – Cine are pielea uscata, ar trebui sa isi aplice o masca dintro banana si patru linguri de crema de branza. Sau din suc diluat de aloe-vera.

Portocala – In cazurile de diaree este de folos un suc calmant preparat din cinci portocale, sase linguri cu glucoza si o lingura cu sare de bucatarie – se amesteca bine, completati cu apa si beti.

Papadie – Contra calculilor biliari se bea, de mai multe ori pe zi, o lingura cu suc de papadie si inainte de a merge la culcare, un pahar cu lapte.

Anghinare – Daca aveti un ficat gras, va ajuta un ceai din frunze de anghinare, papadie (frunze si radacini uscate) si menta.

Salvie – Contra sangerarilor gingivale este utila o clatire zilnica: o ceasca cu apa, doua lingurite cu ceai de salvie si o jumatate de lingurita cu sare de mare.

Cuisoare – Durerile de dinti se amelioreaza daca mestecati cateva cuisoare. Alternativa: putina esenta de cuisoare.

Fenicul – Impotriva balonarilor va ajuta o ceasca de ceai din amestec de fenicul, chimion si anason.

Porumbe – Arsurile la stomac se calmeaza cu ceai de porumbe sau de ghimbir. Dupa o masa copioasa ar fi bine sa beti suc de ridiche sau de varza.

Ulei de masline – Contra paduchilor faceti un masaj capilar cu o jumatate de ceasca ulei de masline si cateva picaturi de ulei de roz marin sau de lavanda si clatiti cu solutie de otet (2%).

Menta – Impotriva starilor de rau va ajuta cateva lingurite cu ceai negru, un ceai caldut de menta sau cola fara acid.

Musetel – Contra durerilor de stomac trebuie sa beti ceai de musetel sau de fenicul sau un litru de lapte batut pe parcursul intregii zile.

Cartofi – Durerile de spate se trateaza cu cartofi fierti in coaja – inveliti intr-un prosop. Nici asa nu-i rau: bai fierbinti cu lavanda, flori de fan sau ace de molid.

Mazare boabe – Juliturile si loviturile se racesc 30-45 minute cu un pachet de mazare congelat sau cuburi de gheata. Tineti piciorul ridicat.

Arnica – In cazul crampelor musculare se impune un masaj cu putin ulei (de ex. cu arnica, masline sau migdale). Pentru continuarea detensionarii musculaturii, se aplica un bandaj umezit cu otet.

Roinita – Durerile menstruale se calmeaza cu un masaj abdominal cu ulei de roinita si o sticla de apa calda la spate.

Ghimbir – Contra migrenelor ajuta 1/3 lingurita cu pulbere de ghimbir dizolvata intr-o cana cu apa si suc de legume, de 3 ori pe zi.

Seminte de in – Pentru calmarea durerilor sinusurilor se prepara o pasta din 500 g seminte de in cu putina apa. Se aplica intr-un saculet textil.

Usturoi – Cand aveti gripa, mancati zilnic doi catei de usturoi decojiti si beti un ceai preparat din flori de soc, aromat cu miere si lamaie.

Otet – Scade febra: purtati o ora sosetele umezite cu otet caldut.

Ace de molid – Contra hipertensiunii: bai cu esenta din ace de molid sau calcatul apei (apa rece).

Rozmarin – In caz de hipotensiune, dormiti cu capul ridicat si frecati-va talpile cu cateva picaturi de ulei de rozmarin.

Eucalipt – La cistita se pun cateva picaturi de ulei pe un prosop, se aplica pe stomac si se tine locul cald.

Arborele de ceai – Se picura uleiul pe negi sau se aplica local felii de usturoi peste noapte.

Patrunjel – Mirosul gurii se indeparteaza mestecand, de cateva ori pe zi, patrunjel proaspat (alternative: seminte de marar, feniculi sau de anason). Tenul gras il tratati cu infuzie de patrunjel. Opariti o legatura de patrunjel cu apa fiarta si dupa o ora va spalati pe fata, eventual repetati operatiunea.

Ceapa – Intepaturile de insecte se dezinfecteaza cu suc de ceapa sau de iedera zdrobita. Bataturile se acopera cateva nopti la rand cu felii de ceapa si suc de lamaie (plasture). Dureri de urechi – opariti 5 min. un cub de ceapa si puneti-l ca pe o compresa pe ureche.

Lamaie – Durerile de cap se alunga cu un espresso si cateva picaturi de suc de lamaie. Edemele – se trateaza cu o masca din 2 lingurite cu crema de branza, lamaie si miere. Parul gras devine mai uscat folosind sampon amestecat cu 20-30 picaturi de ulei de ceai. Clatiti cu zeama de lamaie diluata.

Distribuie pe: