Această maioneză se potrivește excelent pentru dregerea salatelor, servirea cu felurile principale de mâncare sau pregătirea sandwich-urilor.
Se prepară foarte ușor, propriu-zis în câteva secunde și este întotdeauna reușită. Gustul ei nu se deosebește de cel al maionezei clasice.
INGREDIENTE: 100 ml de lapte (la temperatura camerei); 200 ml de ulei; 2 linguri de suc de lămâie; o linguriță de muștar; 1/3 linguriță de usturoi granulat; ½ linguriță de sare.
MOD DE PREPARARE:
1. Turnați laptele și uleiul în paharul de la blender (este important ca ambele produse să fie la temperatura camerei; altfel maioneza nu va ieși).
2. Scufundați blenderul în pahar și porniți-l. Laptele și uleiul vor emulsiona îndată.
3. Cum numai maioneza se va îngroșa, adăugați muștarul, usturoiul granulat, sarea și sucul de lămâie în ea. Bateți-o cu blenderul până va deveni omogenă și mai groasă.
Maioneza este gata! Ea are un gust fin și nu este grasă. Puteți să o păstrați timp de 5-7 zile în frigider.