Cura cu mere rase şi miere – Se consumă minimum 400 gr. de mere rase, cu tot cu coajă, amestecate cu puţină miere lichidă – este recomandată în mod special mierea de mană – cu 30 de minute înaintea micului dejun şi a cinei.

Tratamentul durează cel puţin 10 zile şi poate fi reluat după o pauză de 4 zile, la nevoie.

Cura cu mere rase şi miere are efecte terapeutice deosebite:

Constipaţie – Cura cu mere rase şi miere este unul din cele mai simple şi mai eficiente mijloace pentru a scăpa de constipaţie. Merele proaspete, mâncate cu coajă cu tot, stimulează digestia şi au un efect uşor laxativ.

Acizii organici, enzimele şi zaharurile complexe din aceste fructe contribuie la normalizarea florei intestinale, în timp ce fibrele alimentare acţionează ca un piston, împingând materiile reziduale din intestin.

Înviorează întreg organismul – Senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală se manifestă prin lipsă de concentrare, oboseală şi moleşeală. O astfel de senzaţie este produsă de stres.

În asemenea situaţii, merele combat oboseala, deoarece fructoza pătrunde rapid în sânge şi ne încarcă cu energie, şi pentru că efectul tonic al cantităţii mari de apă (75-90%) înviorează întreg organismul.

Vă pune în mişcare – Dacă vă treziţi greu dimineaţa şi sunteţi somnoroşi, ar trebui să apelaţi la acest remediu din mere şi miere. Alături de hidrații de carbon, substanţele componente din mere vă înviorează dimineaţa, când nivelul glicemiei este scăzut (vitamina C susţine acest efect).

Alină durerile musculare – Carenţa temporară de calciu, magneziu şi fosfor poate produce membre amorţite sau furnicături în mâini şi picioare. Combinaţia de mere rase şi miere oferă aceste substanţe într-o formă pe care organismul o poate valorifica direct.

Inactivează agenţii cancerigeni din fumul de ţigară – Catehinele, o categorie de substanţe conţinută în coaja merelor, inactivează în mare măsură cei peste 60 de agenţi cancerigeni existenţi în fumul de ţigară – de la diversele gudroane, la cadmiul pe care acesta îl conţine.

Previne osteoporoza – Polifenolii continuti în coaja merelor sunt substanţe care pur şi simplu stopează procesele de fragilizare a oaselor, arată un studiu de medicină experimentală făcut în Statele Unite.

Tratează reumatismul – Merele sunt alimente cu o intensă acţiune antiinflamatoare articulară. Fenolii, mai exact substanţele care dau aroma merelor, au efecte antiinflamatoare articulare comparabile cu cele ale unor medicamente de sinteză, tratând artrita reumatoidă, artroza, bolile reumatice în general. În aceste cazuri, se consumă 800 gr. de fructe pe zi, pe o perioadă de 4-8 săptămâni.

Tratează gingivitele, paradontoza – Substanţele din merele de culoare roşie, cât mai închisă, au efecte antiinflamatoare şi cicatrizante gingivale. Consumate nedecojite şi tăiate în felii subţiri sau date prin răzătoare, dimineaţa şi seara, în cure de minimum o lună, merele tratează cu succes aceste afecţiuni.

Pentru ca taninurile din coaja merelor să ajungă în contact cât mai îndelungat cu gingia, fiecare înghiţitură va fi mestecată de măcar 30 de ori.

Distribuie pe: