Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare. Potențialul sau antiviral este probabil și mai eficient.

Alicina, unul din cei mai valoroși compuși sulfuroș își păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile și jumătate.

Dacă lăsați puțin usturoiul tăiat înainte să-i schimbați temperatura (prin gătire) sau ph-ul (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătății dumneavoastră.

De exemplu dacă nu este mărunțit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-și piarțial proprietățile anti-cancerigene.

Înainte să-l gătiți sau lăsați usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsați-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul.

Rețeta următoare are un timp de preparare minimal și beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece.

Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenților benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăți de lamâi, consumabil din câteva înghițituri.

Mod de preparare:

1 lămâie (de preferință organică)
1-2 căței de usturoi (depinzând de dimensiune)
1/8 de linguriță de boia de ardei iute de Cayenne
1 linguriță de miere (preferabil Manuka)

Pasul 1 – Tăiați lămâia în jumatăți

Pasul 2 – Stoarceți sucul de lămâie dintr-o jumătate și așezați într-un bol mic, pentru a fi utilizat în pasul 6

Pasul 3 – Feliați usturoiul și lăsați-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugați-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne

Pasul 4 – Adăugați mierea și amestecați bine ingredientele.

Pasul 5 – Turnați amestecul în jumatatea de lămâie din care ați stors sucul.

Consumați produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie. Țineți-o în mână ca și cum ați ține un fruct. Repetă rețeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate.

Distribuie pe: