Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol.

O serie de studii arata ca usturoiul previne multe afectiuni, fiind considerat un antibiotic natural.

Mai mult, daca este consumat pe stomacul gol, usturoiul este un aliat de nadejde impotriva bacteriilor care se gasesc in stomac, combate diareea, stimuleaza digestia si pofta de mancare.

Usturoiul prezinta, de asemenea, si proprietati antiseptice, vermifuge, fiind chiar un antidot impotriva turbarii si a muscaturilor de vipera.

Beneficii

• Este un veritabil antibiotic natural.

Daca este consumat zilnic, previne virozele si gripele. Usturoiul combate infectiile, lupta impotriva germenilor, elibereaza sinusurile si bronhiile. Mai mult, potrivit unor cercetari, un miligram de usturoi are aceeasi putere ca 25 de unitati de penicilina.

• Eficient impotriva streptococilor.

Astfel, streptococii care cauzeaza uneori scarlatina, difterie, febra reumatica sunt distrusi de usturoi. In plus, usturoiul contine si bogate surse de germaniu si seleniu organic, care sunt foarte bune in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer.

.• Previne bolile arteriale si este eficient impotriva hipertensiunii arteriale.

In plus, usturoiul nu interactioneaza cu efectul medicamentelor. Astfel, exista studii care arata ca un catel de usturoi consumat la primele ore ale diminetii reduce simptomele hipertensiunii arteriale si regleaza circulatia.

• Adjuvant impotriva diabetului.

Acest lucru nu inseamna ca poate trata diabetul, insa prezinta beneficii asupra organismului, deoarece scade glicemia, diabetul zaharat putand fi astfel usor de monitorizat.

• Un excelent detoxifiant al organismului.

Se pare ca usturoiul este foarte bun pentru detoxifierea organismului, distruge parazitii si viermii intestinali si previne boli precum tifosul, diabetul, depresia si anumite tipuri de cancer.

• Consumat cu regularitate, acesta poate vindeca bolile de stomac si intestine, deoarece alicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive.

In plus, usturoiul poate fi intrebuintat in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele.

Distribuie pe: