Ingrediente: ardei rosu/ gogosar – 4 kg, conopida – 4 kg, telina radacina- 1 buc, hrean – 1 buc, seminte de mustar – 100 g, frunze de dafin – dupa cum este necesar, piper boabe- 1 lingura, zahar – 6 linguri, sare – 2 linguri, apa – 2 l, otet – 1 l

Mod de preparare:

Taiati ardeii in jumatate si indepartati toate semintele si tulpinile. Apoi clatiti, uscati si taiati in felii de aproximativ unu pana la doi centimetri latime.

Taiati conopida in trandafiri individuali, clatiti-o si uscati-o. Amestecati ambele tipuri de legume impreuna pentru a obtine un amestec placut in care sa fie aceeasi proportie de ardei ca si conopida.

Taiati telina in fasii, procedati la fel cu hreaul. Cand aveti gata amestecul de legume, puteti incepe asamblarea. Puneti legumele in borcane si apasati bine.

Ar trebui sa puneti cat mai multe legume in fiecare borcan. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente pana cand borcanul este plin. Adaugati si condimente printre legume pentru a obtine cat mai multa aroma.

Puneti la fiert apa, otetul, sarea si zaharul. Puneti cateva boabe de mustar, piper, foi de dafin. Cand a fiert, puneti in borcane si strangeti bine cu capace sterile.

Se sterilizeaza in mod clasic. Lasati borcanele sa se raceasca si depozitati in pivnita sau camara. Ar trebui sa le pastrati intotdeauna intr-un loc racoros si intunecat.

Distribuie pe: