Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

200 g de carne tocată, 500 g de cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 200 ml de apă, 1 lingură de pastă de tomate, 2 linguri de ulei, 2 linguri de smântână, 50 g de caşcaval tare, sare, piper.

Cum se prepară?

1. Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se călesc într-o tigaie cu ulei încins.

2. Morcovul şi ceapa călită se amestecă cu carnea tocată şi se condimentează, apoi se formează bile mici cu diametru de aproximativ 4 cm.

3. Cartofii se taie rondele şi se aranjează împreună cu bilele de carne tocată, în forma de copt unsă cu ulei.

4. Se dau în cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

5. Între timp se amestecă smântâna cu apa, pasta de tomate, sarea şi piperul, apoi se toarnă peste cartofi şi carne şi se coace încă 15 minute.

6. După 15 minute se scoate din cuptor şi se presară cu caşcaval ras, apoi se pune în cuptor pentru încă 5 minute.

7. Înainte de servire se decorează cu verdeaţă.

Pofta buna!

Distribuie pe: