Dacă vei consuma doar o lingură de miere înainte de culcare, vei fi surprins de minunile pe care vei începe să le vezi în corp.

1. Un somn bun – Mierea conține un nutrient numit triptofan, un hormon care te ajută să te relaxezi și dă semnal corpului tău că „este timpul să te odihnești”. Deși corpul nostru are nevoie de acest aminoacid, acesta nu îl produce în mod natural și îl putem obține prin dietă, consumând produse precum mierea.

2. Ajută la scăderea tensiunii arteriale – Mierea conține compuși antioxidanți care reduc tensiunea arterială. Doar o lingură de miere înainte de somn previne tensiunea arterială crescută.

3. Reduce trigliceridele – Un nivel ridicat de trigliceride înseamnă un risc de a dezvolta boli cardiace și diabet. Din fericire, mierea este legată de scăderea nivelului de trigliceride din corp. Transformă trigliceridele în aliați buni care îți curăță sângele de grăsimi inutile.

4. Stimulează sistemul imunitar – Mierea este bogată în antioxidanți și agenți antibacterieni care ajută la creșterea sistemului imunitar, făcându-l mai puternic în combaterea infecțiilor cauzate de microorganisme precum bacterii, ciuperci și numeroși viruși.

5. Corpul tău va începe să ardă grăsimile mai repede – Când o mănânci, mierea îți mărește metabolismul, producând un efect termogen asupra corpului tău. Asta înseamnă că îmbunătățește circulația, care crește puțin temperatura corpului. Astfel, vei arde grăsimi fără prea mult efort.

6. Ține tusea departe de tine – Mierea este un antiinflamator natural. Așadar, consumând câte o lingură de miere amestecată cu apă caldă în fiecare seară, poți minimiza iritația în gât și evita tusea. În plus, mierea este un bun antibiotic împotriva bacteriilor care ajung în gât.

7. Aliat anti-îmbătrânire – Cea mai bună metodă naturală de încetinire a îmbătrânirii este consumul de antioxidanți, iar mierea conține din plin. Consumul de miere în fiecare seară, înainte de culcare, te va ajuta să combați semnele îmbătrânirii din interior.

8. Te scapă de depresie – Mierea conține polifenol, o substanță chimică organică care ajută la combaterea depresiei prin contracararea stresului oxidativ din celulele creierului.

Distribuie pe: