Ingrediente: 4 ouă, 100 grame făină, 50 grame pudră de cacao, 200 grame zahăr, 1/2 de linguriță de praf de copt, unt pentru tapetarea formei în care coaceți.

Mod de preparare – Se separă atent albușurile de gălbenușuri. Acoperiți albușurile cu folie alimentară și puneți-la la frigider pentru a se răci bine.

Între timp, adăugați în gălbenușuri 100 de grame de zahăr și, cu ajutorul unui mixer, bateți bine compoziția, până obțineți o consistență cremoasă.

Încălziți cuptorul până la 170 grade Celsius.

Scoateți albușurile din frigider și mixați-le bine cu un mixer, mai întâi la viteză mică, apoi măriți treptat viteza până la viteza maximă a mixerului.

Adăugați apoi zahărul rămas și omogenizați bine compoziția. La final, ar trebui să obțineți o compoziție suficient de omogenă încât să nu curgă din vas.

Amestecați făina cu praful de copt și pudra de cacao. Cerneți prin sită.

Adăugați în compoziția cu albușuri amestecul de gălbenușuri cu zhaăr, apoi cel de făină și cacao.

Amestecați atent cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus, astfel încât aluatul obținut să fie cât mai aerat și cât mai pufos posibil.

Tapetați forma de copt cu unt, turnați aluatul în formă și coaceți-l la o temperatură de 170 grade Celsius, până când acesta capătă o culoare maronie-aurie frumoasă. Aproximativ 30-40 minute.

Nu este recomandat să deschideți ușa cuptorului în primele 25-30 minute de coacere – pandișpanul poate pierde din volum și nu va mai fi atât de pufos și de crescut.

Ulterior, puteți verifica cu o scobitoare gradul de pregătire al pandișpanului… La final, lăsați-l să se răcească în formă.

Poftă bună!

Distribuie pe: