Ingrediente: ceapa – 1 buc, morcovi – 1 buc, piept de pui – 2 buc, sos de rosii – 4 linguri, sare – dupa gust, piper – dupa gust, boia dulce – dupa gust, ierburi uscate- dupa gust, paste – 300 g, apa – 500 ml, ulei – dupa cum este necesar

Mod de preparare:

Curatati o ceapa, taiati-o in doua si taiati-o in felii semicirculare. Curatati morcovul si radeti-l pe o razatoare grosiera. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie adanca .

Cand ueliul este fierbinte, adaugati ceapa taiata felii si morcovii razuti si caliti-le impreuna cateva minute. Spalati si uscati pieptul de pui.

Taiati-l in cuburi mai mici. Cand legumele din tigaie sunt aurii, adaugati puiul si prajiti pana se rumeneste.

Adaugati patru linguri de sos de rosii sau doua linguri de pasta de rosii in tigaie si amestecati.

Lasati-l sa fiarba o vreme si adaugati sare, piper negru macinat, boia si ierburi. Acoperiti tigaia cu un capac, reduceti flacara la minimum si gatiti timp de aproximativ 7 minute.

Se toarna 300 de grame de paste in tigaie, se toarna o halba de apa.

Inchideti capacul, ridicati flacara la un nivel mediu si aduceti la fierbere aproximativ 10 minute pana cand pastele absoarb toata apa.

Se amesteca din nou si se servesc imediat proaspete.

Daca doriti, puteti presara parmezan ras sau un alt tip de branza care va place deasupra pastelor.

Pofta buna!

Distribuie pe: