Odata cu inaintarea in varsta organismul nostru functioneaza tot mai defectuos, de aceea el are nevoie de sustinerea noastra. Dupa 40 de ani corpul nostru incepe sa manifeste tendinte de epuizare, iata de ce de la noi se cere sa neutralizam acestea pe deoparte, iar pe de alta parte sa ne energizam corpul.

Dar cum putem face asta ? Coada calului este o minunata sursa de vitamine si minerale necesara bunei functionari a organismului nostru, de aceea avem nevoie de el dupa 40 de ani.

Iata cum influenteaza consumul zilnic de ceai de coada calului sanatatea noastra:

Se repara tesuturile osoase, se mentine duritatea oaselor, se regenereaza cartilajele, se elimina incet pietrele din rinichi, este prevenita aparitia calculilor vezicali, ficatul este protejat de toxine, se inhiba cresterea colesterolului si trigliceridelor, calciul se asimileaza mai eficient, sistemul circulator functioneaza mai bine, este prevenit riscul aparitiei bolilor cardio vasculare

In ce cazuri este benefic consumul de ceai de coada calului: Rheumatism, guta, diaree, sangerari intestinale, fracturi si probleme ale pielii, ulceratii bucale, sangerari menstruale anormale, uretrita, cistita, incontinenta urinara, epuizare fizica, slabire generala si lipsa de dispozitie si energie.

Iata cum faci o cura de ceai de coada calului: Infuzeaza o lingurita plina de coada calului uscata intro cana cu apa clocotita si fierbinte timp de 3 minute. Dupa aceea, strecoara ceaiul, lasa sa se raceasca apoi il poti bea.

Se recomanda sa bei zilnic cate o cana de ceai de coada calului in cure de 3 saptamani, o data la 4 luni.

Distribuie pe: