Ingrediente: Piept de porc 2 kg, apa 1 l, sare 200 g, otet de mere 1 lingura, frunza de dafin 3 buc, usturoi 9 catei, piper negru (boabe ) 30 buc, ienibahar 15 buc, coriandru 1,5 lingurite.

Mod de preparare: Taiati pieptul in felii de aproximativ 5 cm grosime, astfel incat sa incapa intr-un borcan de 1 litru.

Pentru cantitatea specificata de ingrediente, veti avea nevoie de trei borcane. Dupa ce ati adaugat fasiile de piept de porc, puneti in borcane o frunza de dafin, trei catei de usturoi, cinci boabe de ienibahar si 10 boabe de piper negru.

De asemenea, nu uitati sa adaugati si o jumatate de lingurita de coriandru.

Pregatiti saramura: aduceti apa la fiert impreuna cu sarea. Se ia de pe foc si se amesteca o lingura de otet. Turnati saramura fierbinte si asezati borcanele, acoperite cu capace, intr-o cratita cu apa, astfel incat sa ajunga pana la umerii borcanelor.

Sterilizati la foc mic timp de doua ore dupa fierbere.

Apoi inchideti borcanele si mutati-le intr-un loc racoros.

Distribuie pe: