Când vin sărbătorile de iarnă doamnele încep să pregătească tot felul de bunătăți. Printre acestea se află și piftia noastră tradițională.
Piftia nu este un preparat greu de gătit, dar cere foarte multă răbdare.
INGREDIENTE: ureche de porc, picioare de porc, căpățână de porc, morcovi, foi de dafin, sare, usturoi.
Nicio masă de Crăciun nu pare a fi completă fără acest preparat, denumit și „răcitură”.
Piftia se face doar din ingrediente naturale și nu se folosește deloc gelatină sau alte produse pline de conservanți.
Aceasta este cea mai simplă rețetă de piftie de porc!
Urechile, picioarele și căpățâna de porc se curăță bine, prin răzuire. După aceea se spală bine cu apă fierbinte.
Se pun toate într-o oală mare și se toarnă apă, morcovii tăiați rondele și foile de dafin.
Se lasă să fiarbă până ce zeama devine lipicioasă.
Se adaugă usturoiul pisat, precum și sare după gust, după care se vântură. Se strecoară și se pune în vase, la răcit.
După ce s-a răcit bine, o puteți pune la frigider, unde se va închega.