Ingrediente: faina de grau – 175 g, apa (apa clocotita) – 80 ml, sare – 1/3 lingurita, ulei vegetal – 1 lingura

Mod de preparare:

1. Cernem faina intr-un castron.

Se pune apa la fiert, se adauga sare si se amesteca pana se dizolva, se adauga ulei vegetal.

Se amesteca constant, se toarna apa clocotita in faina.

2. Transferati aluatul pe masa si framantati 3-4 minute pana cand este neted si elastic.

Punem intr-o punga si lasam 30 de minute la temperatura camerei.

3. Dupa 30 de minute, scoateti aluatul si impartiti-l in 6 parti.

Puneti 5 parti inapoi intr-o punga mica la distanta una de cealalta.

Presarati masa cu faina si intindeti o turta foarte subtire pana la transparenta.

Pentru a da margini uniforme, acoperiti cu o farfurie (am 24 cm) si taiati marginile.

4. Puneti pita intr-o tigaie bine incalzita si prajiti 30-50 de secunde pe fiecare parte pana cand apar pete aurii.

In timp ce prima pita este prajita, intindeti a doua. si asa mai departe.

5. Scoateti pita din tigaie si ungeti-o imediat pe ambele parti cu apa.

Acoperiti cu un prosop umed pana cand painea pita se raceste.

Putem depozita pita intr-o punga la frigider.

Pofta buna!

Distribuie pe: