Plina de calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g de faina de grau, 250 ml de lapte, 100 g de unt, 2 linguri de zahar, 30 g de drojdie, sare – o priza.
Pentru umplutura: 500 g de branza de vaci, 4 linguri de zahar, 1 ou.
Mod de preparare:
Aluat: Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea.
Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.
Umplutura: Se freaca branza cu zaharul si cu ou.
Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine.
Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene si frumoase.