Plina de calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat.

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g de faina de grau, 250 ml de lapte, 100 g de unt, 2 linguri de zahar, 30 g de drojdie, sare – o priza.

Pentru umplutura: 500 g de branza de vaci, 4 linguri de zahar, 1 ou.

Mod de preparare:

Aluat: Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea.

Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.

Umplutura: Se freaca branza cu zaharul si cu ou.

Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine.

Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene si frumoase.

 

Distribuie pe: