Deliciile preparate din lipii sunt deosebit de aromate și apetisante. Dacă nu dispuneți de suficient timp pentru a găti, vă îndemnăm să pregătiți o plăcintă originală, ce va fi așteptată cu mare nerăbdare de familia dragă.

Deliciul se prepară foarte ușor, în doar 20 de minute. Datorită acestei rețete, economisiți considerabil din timpul petrecut la bucătărie. Surprindeți-i pe cei dragi în cel mai plăcut mod.

Ingrediente: 4 lipii, 300 g brânză de vaci, 1 ou, 2 linguri de chefir 0%, 1 priză de sare, 1 lingură de ulei vegetal, verdeață la dorință.

Mod de preparare:

1. Ungeți tava de copt cu ulei. Puneți o lipie pe suprafața de lucru și acoperiți-o cu un strat uniform de brânză de vaci. La dorință, completați umplutura cu verdeață tocată.

2. Rulați lipia, redați-i o formă de spirală și așezați-o în forma de copt. Repetați procesul cu celelalte 3 lipii și așezați-le în forma de copt (continuând spirala).

3. Bateți într-un vas oul cu sarea și chefirul. Ungeți plăcinta cu amestecul obținut.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați plăcinta apetisantă pe un platou și decorați-o cu verdeață (la dorință).

Notă: Dacă doriți să obțineți o plăcintă fină și ușoară, nu folosiți prea multă brânză. Nu rulați lipiile prea strâns.

Dacă doriți o plăcintă de lipii dulce, adaugați 1 g de vanilie, iar chefirul înlocuiți-l cu iaurt de 1,5%. La dorință, adăugați nuci, stafide sau fructe de pădure. Serviți plăcinta dulce cu miere.

Distribuie pe: