Azi vă prezentăm o rețetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao și miere și este umplută cu cremă de vanilie. Acest desert este senzațional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este formidabil de gustos!

Ingrediente pentru foi:

2 linguri cacao
3 linguri miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
50 g unt
1 ou
150 g zahăr
2 linguri lapte
400 g făină

Ingrediente pentru cremă:

150 g zahăr
500 ml lapte
3 linguri cu vârf făină
1 lingură amidon
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
3 gălbenușuri

Ingrediente pentru glazură:

100 g ciocolată
1-2 linguri ulei
Mod de preparare:

Crema: Punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Foile: Intr-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute. Luăm de pe foc și adăugăm cacaoua și făina cernută, după care amestecăm bine totul.

În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări. Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.

Coacem fiecare foaie separat pe fundul unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute. Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.

Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.

Glazura: Rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine. Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!

Distribuie pe: