Ingrediente – 5 oua, 1,5 cani zahar, 1 cana iaurt, 1 cana ulei, 2 cani faina, 1/2 pliculet de praf de copt, 400 – 500 g cirese, putin zahar pudra pentru decor

Mod de preparare – Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un mixer pana obtineti o zapada solida, apoi adaugati treptat zahar. Se mai amesteca putin, apoi se lasa mixerul deoparte.

Adaugati galbenusurile pe rand si apoi amestecati-le incet cu o spatula. Adaugati treptat celelalte ingrediente (iaurt, ulei, faina si praf de copt) si combinati-le incet cu albusurile.

Cand aluatul este omogen, se toarna intr-o tava de copt unsa si fainata.

Puneti cirese (proaspete, de la congelator sau din compot) pe aluat, care sunt usor stoarse din excesul de suc.

Pentru ca visinele sa nu ramana deasupra prajiturii si sa se usuce, ci se scufunda putin in prajitura, fara sa cada complet la fund, le impingem putin in jos cu varful unui cutit.

Puneti tortul intr-un cuptor preincalzit la 200 de grade. Reduceti la 180 de grade.

Tortul este gata rapid, iar acest lucru se vede prin faptul ca marginile aluatului incep sa se separe de vasul in care se coace tortul.

Raciti tortul, apoi presarati-l cu zahar pudra si taiati-l in cuburi. Acest desert merge foarte bine in combinatie cu o ceasca de ceai.

Sa aveti pofta!

Distribuie pe: