O prajitura cu foi delicioasa, se face repede si se mananca la fel de repede!
Ingrediente pentru foi: 600 g de faina, 2 oua, 60-70 g de margarina sau unt, 80 g zahar pudra, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu seama de lamaie, un varf de cutit de sare, lapte 150-200 ml, 1 lingurita coaja de lamaie rasa.
Ingrediente pentru crema: 175 g de faina, 200 g zahar, 1 litru de lapte, 100 g unt, 4 linguri zahar (pentru caramel), 1,5 linguri de cafea instant, 2 plicuri de zahar vanilat.
Mod de preparare – Se amesteca margarina cu zaharul, ouale cu sarea, coaja de lamaie rasa, apoi se adauga bicarbonatul stropit cu sucul de lamaie si se amesteca bine.
Adaugati faina si lapte suficient pentru a face un aluat bine intins, apoi lasati sa stea 20 de minute.
Impartiti aluatul in 5 parti egale, intindeti-l subtire si coaceti unul cate unul pe spatele tavii de copt.
Coaceti timp de 6-7 minute, cand foile sunt rumene, scoateti-le si puneti-le deoparte sa le raceasca.
Pregatiti crema: amestecati 200 g zahar cu faina si apoi adaugati laptele,cafeaua, vanilia si caramelul (faceti zahar ars din 4 linguri de zahar, turnati suficienta apa pentru a face un sirop gros, aproximativ o cana de 250 ml).
Amestecati apoi constant la foc mic, gatiti din aceste ingrediente o crema groasa.
Se ia de pe foc si se amesteca untul cand crema s-a racit. Ungeti foile cu aceasta crema si lasati-o sa se odihneasca intr-un loc racoros peste noapte.
A doua zi, taiata in felii in forma de diamant, presarati blatul cu zahar pudra.