Continuam lista dulciurilor de post cu o reteta ce se prepara foarte usor, cu ingrediente simple si este gata in numai 1 ora.

Ingrediente: 330 gr faina, 200 gr nuca maruntita, 250 gr gem de prune, 120 gr zahar, 1 praf de copt, 20 ml suc de lamaie, putina sare, 10 gr zahar vanilat, 50 ml apa minerala, 180 gr margarina cu 72% grasime.

Mod de preparare: Margarina se taie cuburi (se tine la temperatura camerei) si se bate cu zaharul vanilat, sarea si zaharul.

Se adauga praful de copt, sucul se lamaie si apa minerala si se mixeaza inca 2 minute.

Cernem faina si o amestecam cu 100 gr din miezul de nuca – punem peste compozitia cu margarina si amestecam pana obtinem un aluat nelipicios, ferm.

Oprim un sfert din aluat, tapetam tava cu hartie de copt si distribuim uniform aluatul – va folositi numai de maini – si punem gemul de prune uniform + 100 gr nuca maruntita si se da pe razatoarea mare restul de aluat ramas…

Se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade dupa care se lasa la racit complet si se taie. Poftă bună!

Distribuie pe: