Ingrediente: 2 cani faina, 1 cana iaurt, 1 cana de zahar, 1 praf de copt, 4 oua, 9 linguri de ulei vegetal.
Pentru umplutură: 3 linguri de gris, 1 kg mere, 1 cana de zahar (sau dupa gust), 3 linguri de ulei vegetal, 1 lingurita scortisoara.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit bine. Se adauga uleiul si iaurtul, si apoi – faina si praful de copt.
Se imparte amestecul in 2 parti egale. O parte se pune intr-o tava unsa cu dimensiunea de 25×35 cm si se pune intr-un cuptor preincalzit la 190 de grade si se coace aproximativ 10 minute.
In acest timp, se calesc merele rase cu zaharul, apoi se adauga grisul si scortisoara.
Indepartati tava de la cuptor, se aseaza uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt, apoi se pune a doua parte a amestecului de aluat.
Coaceti pana cand prajitura se coace frumos si capata o culoare maronie.
Presarati apoi prajitura cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca, se taie in cuburi si se serveste.
Poftă bună!