Uleiul de ardei iuți de casă are proprietăți anti-inflamatorii puternice și îl puteți folosi pentru a atenua multe probleme de sănătate, cum ar fi radiculita (nervul ciupit în coloana vertebrală), miozita (boala musculară inflamatorie), nevralgia (durerea nervilor), reumatismul sau articulațiile durere.

Aparține grupului de uleiuri iritante – dilată capilarele, îmbunătățește circulația sângelui în straturile superioare ale pielii și metabolismul vitaminelor și, de asemenea, activează procesul de regenerare al epidermei (straturile exterioare ale pielii).

Rețetă de ulei din ardei iuti de casă

Ingrediente: 10 ardei iuti proaspeti, 2 căni de ulei extravirgin, recipient de sticlă de 1 litru

Procesul de pregătire:

1. Spălați bine ardeii iute, îndepărtați tulpinile verzi cu un cuțit și măcinați-le într-o mașină de tocat carne. Veți obține aproximativ o cană din amestecul de pulbere.

2. Se toarnă amestecul rezultat într-un recipient de sticlă curat și se toarnă ulei de măsline. Lăsați acest amestec într-un loc întunecat și mai răcoros (de exemplu, în partea de jos a blatului bucătăriei).

3. După o săptămână de șezut, strecurați-l printr-un tifon sau o sită de plastic.
Se păstrează la frigider și se filtrează la nevoie.

Utilizare: În primele zile, masați zona afectată de mai multe ori pe zi. După aplicarea uleiului, veți simți o ușoară senzație de arsură. Nu vă faceți griji, este suportabil și chiar plăcut. Uleiul de ardei iute încălzește pielea profund fără a o arde.

După masaj, purtați șosete sau colanți calzi pentru a menține pielea caldă. Acest lucru încălzește întregul corp, inclusiv brațele, gâtul și spatele.

După un timp, puteți reduce cantitatea de ulei pentru o singură utilizare. După o lună sau două, puteți utiliza acest amestec doar o dată pe săptămână, numai pentru durerile articulare din cauza schimbărilor de vreme.

Distribuie pe: