Această tinctură de propolis o putem găsi gata preparată în magazinele de specialitate, însă dacă aveţi posibilitatea şi dorinţa de a vă prepara produsul acasă, este foarte simplu şi uşor de preparat.

IATĂ LA CE NE AJUTĂ TRATAMENTELE CU TINCTURĂ DE PROPOLIS

– ne ajută în redobândirea imunităţii organismului, administrată sistematic are proprietatea de a activa sistemul imunitar, pentru asta se face o cură o cură de 21 de zile în care se iau 40 de picături de tinctură de 4 ori pe zi adică 10 picături la o administrare.

– pentru hipertensiune arterială şi tulburări ale ritmului cardiac se vor administra 150 de picături de tinctură zilnic ajută la normalizarea ritmului cardiac şi a scăderii tensiunii refăcând în accelaşi timp elasticitatea vaselor de sânge şi scade nivelul de colesterol.

– pentru eczemele infecţioase se vor aplica zilnic comprese cu tinctură de propolis, iar pentru arsurile mai grave se aplică acestă tinctură care va provoca usturimi dar efectele sale vindecătoare sunt pe măsură.

Se va turna direct peste arsură, fără a se pune comprese sau pansament, asta în prima oră de la producerea arsurii.

– pentru herpes vom aplica direct cu o pipetă pe locul afectat şi nu prin tamponare.

– pentru acnee, coşuri punem tinctură de propolis pe o bucăţică de tifon sau vată şi aplicăm prin tamponare zonele afectate.

– pentru gastrite şi ulcer, se vor pune pe o bucăţică de miez de pâine albă uscată, 30 de picături de tinctură de propolis pe care o vom lua pe stomacul gol de 6 ori pe zi, acesta având efecte cicatrizante.

CUM PREPARĂM TINCTURA DE PROPOLIS

Într-un borcan cu capac vom pune 15 linguri rase de propolis, peste care vom turna 400 ml. de alcool de 90 de grade, vom închide borcanul şi-l vom lăsa la macerat timp de 14 zile însă vom agita borcanul zilnic ca amestecul să se facă corespunzător .

După 14 zile vom filtra şi turnăm tinctura rezultată în recipiente mici.

Tinctura de propolis nu se administrează cu apă deoarece aceasta în contact cu apa se va întări devenind insolubilă ceea ce va face ca să treacă prin organism fără efecte, aşa că pentru uz intern se va administra sub formă de picături puse pe puţină pâine uscată.

Distribuie pe: