Ingrediente:
20gr faina, 500 – 600g pulpe dezosate, sare, piper, 1 lingura ulei de masline, 30gr unt (impartit in 2), 2 lingurite cimbru proaspat, 500g ciuperci proaspete curatate si taiate, 50ml vin alb, 50ml supa de pui, 3-4 linguri patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Puneti faina pe o farfurie. Asezonati carnea de pui cu sare si piper, apoi treceti-o prin faina, scuturand excesul.
Intr-o tigaie puneti uleiul si 10g din unt si prajiti bucatile de pui, rumenindu-le pe ambele parti. Dureaza cam 3-4 minute pentru fiecare parte, in functie de temperatura ochiului.
Puneti bucatile prajite pe o farfurie si indepartati excesul de grasime cu un servetel.
Reduceti temperatura ochiului si in aceeasi tigaie adaugati cimbrul, ciupercile si restul de 20 de grame de unt. Lasati-le pe ochi pana se inmoaie – cam 6 minute.
Adaugati vinul si supa de pui (eu n-am avut supa de pui, am pus apa in locul ei). Asteptati sa fiarba pana cantitatea de lichid se reduce la jumatate (cam 3 minute).
Asezonati cu sare si piper. Puneti puiul inapoi in tigaie, pentru a isi trage din sucul ciupercilor. Presarati patrunjelul verde, apoi e gata de savurat.
Mie imi place in principal pentru ca e o mancare f rapida. Stiu ca faina e din categoria glucidelor, dar fiind o cantitate atat de mica nu cred ca afecteaza in mod dramatic caracteristicile generale ale mancarii.
Deci, in lumea mea, e trecuta la mancaruri cu continut scazut de carbohidrati.