Pentru a îmbunătăți funcționarea stomacului, pentru a face față ulcerelor și problemelor cu intestinele, ficatul și pancreasul, preparatele pe bază de brusture vă vor ajuta.

Tratamentul gastritei

Când o persoană suferă de procese inflamatorii frecvente în mucoasa gastrică, este recomandabil să efectuați cel mai simplu curs de tratament anual în primăvară.

Salată – Mănâncă în fiecare zi 4-5 rădăcini tinere de brusture proaspăt săpat timp de 2-3 săptămâni în salate sau coapte la cuptor.

Infuzie rece – Se toarnă 1 linguriță de rădăcină de brusture tocată cu 1 cană de apă fiartă la temperatura camerei. Țineți timp de 5 ore, după care strecurați. Luați 1/3 cană chiar înainte de micul dejun, prânz și cină. Cursul tratamentului nu este definit într-un cadru strict, se efectuează până la recuperarea completă.

Infuzie caldă –  Se toarnă 1 linguriță de rădăcină zdrobită cu 2 căni de apă clocotită, se lasă 12 ore, se strecoară. Se beau 1-2 pahare de infuzie caldă de 4 ori pe zi.

Decoct – Se toarnă 1 linguriță de rădăcină mărunțită cu 1 cană de apă clocotită, se fierbe timp de 10 minute la foc mic, se răcește, se strecoară. Luați 1 lingură de 3-4 ori pe zi.

Tratamentul ulcerului duodenal, pancreatitei, gastritei

Beți suc de brusture proaspăt preparat câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mese timp de 3 săptămâni.

Îndepărtarea pietrelor din vezica biliară, tratamentul pancreatitei cronice

Înmuiați 3 linguri de rădăcină uscată în 750 ml apă timp de 3 ore, apoi fierbeți la foc mic timp de 10-15 minute, strecurați și luați 70-100 ml de 2-3 ori pe zi după mese.

Reglarea activității tractului gastro-intestinal

Se toarnă 15 g rădăcină uscată de brusture cu 200 ml apă clocotită, se fierbe, se lasă 20 de minute, se răcește, se strecoară. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mese timp de 2 săptămâni.

Și iată o altă rețetă pentru un decoct de brusture: se adaugă 20 g de flori de brusture proaspete la 200 ml de apă clocotită, se lasă cel puțin 5 ore, se strecoară. Luați în același mod ca și decoctul de rădăcină de brusture în rețeta anterioară.

Îmbunătățirea digestiei

Se toarnă 1 lingură de brusture uscată la 1 cană de apă clocotită, se lasă 2 ore. Luați 1 lingură de 4-6 ori pe zi timp de 3 săptămâni.

 

Distribuie pe: